JURIU FDSA8

EDI STANCUCoregraf
EDI STANCU
EDI STANCUCoregraf
Pentru ca ne place sa va surprindem, in premiera la un concurs de dans , Stancu Edi omul din spatele tuturor showurilor PRO TV si Antena 1, fondatorul vestitului balet ce ii poarta numele Baletul Edi Stancu este primul jurat care se alatura Festivalului Stelele Aurii Editia 8 - Bucuresti !

COSMIN ADRIANDansator Profesionist
COSMIN ADRIANDansator Profesionist
Cosmin Adrian, născut în Constanța, România, este actual masterand la Universitatea "Ovdius" din Constanța, secția Musical. Este licențiat în Artele Spectacolului, secția coregrafie, la Universitatea "Ovidius" din Constanta și absolvent al Colegiului Național de Arte Regina Maria, unde a obținut diploma de Instructor Coregraf - Nivel III 10/10. Printre performanțe putem enumera titluri precum cel de campion european la Youth American Grand Prix, secțiunea dans contemporan, campion național la dans contemporan la Olimpiadele Naționale de Coregrafie sau totlul de Best Male Dancer obținut la concursuri naționale de renume. Cosmin este finalist al show-ului tv, România Dansează, difuzat pe Antena 1 și finalist al show-ului tv, Românii au Talent, difuzat de Pro TV. Este fost balerin la Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski din Constanța unde a a dansat în spectacole precum: Lacul Labedelor, Spărgătorul de Nuci, Giselle, Cenușăreasa, Crăiasa Zăpezii, Don Quijote, Peer Gynt și multe altele. Printre colaborări, mai putem enumera și statutul de balerin la Teatrul Național de Stat din Constanța. A fost dansator la Worldwide Entertainment Productions - Paris C'Show unde a lucrat cu cea mai bună companie de croaziere de lux din Franța, și anume Ponant care se numără în primele 10 din întreaga lume. În trecut a mai colaborat ca dansator sau coregraf la trupe de dans precum Revolution, New Force of Dance, Total Dance Center sau Magic Star by Iurie Brais. Momentan este colaborator la Opera Comică pentru Copii, dansator în cadrul Andra Media Productions și dansator în baletul ProTV. Ca stiluri de dans abordează baletul clasic și neoclasic, dansul contemporan, dansul modern, dansul de caracter, jazz dance, street dance, cabaret, acrobatii sau percuție corporală.
OVIDIU IANCU MATEIPrim Balerin Opera Nationala Bucuresti
OVIDIU IANCU MATEI
OVIDIU IANCU MATEIPrim Balerin Opera Nationala Bucuresti
Iancu Ovidiu Matei s-a născut în Bucuresti şi la vârsta de 10 ani, intră prin examen la Liceul de Coregrafie “Floria Capsali”, pe care îl absolvă în anul 2002. A câștigat o bursă la English National Ballet School, Londra în 2001 și a efectuat un stagiu de perfecționare la Opera din Paris, în 2004-2005. Încă din timpul liceului a fost solist al Operei Naţionale din Bucureşti, instituție în care danseză din anul 2002. In anul 2012-2013, pleacă în America ca senior soloist în cadrul companiei Tulsa Ballet, revenind apoi la Opera Naţională Bucureşti. Din anul 2015, este prim solist al Teatrului de Balet din Sibiu şi al Operei Naţionale Iaşi. În stagiunea 2016, revine la Opera Națională București. A câștigat numeroase premii naționale și internaționale de-a lungul carierei, fiind invitat la Galele Stelele secolului XXI, 2005 Paris, și participant la Competiţia Înternaţională de Balet și Dans Contemporan Sibiu, 2009, unde a obţinut locul I. Dansează ca invitat de onoare în numeroase Gale și Spectacole din Europa de Est și Occidentală, dar şi din Asia şi Statele Unite ale Americii. In ultimii ani se remarcă în proiecte şi gale de excelenţă precum “Alina Cojocaru Dream Project ” – Japonia, Gala Oleg Danovsky, Gala WBC Sibiu România şi Gala Operei din Timişoara, International Ballet Competition Gala, Botoșani România, Sofia City Ballet at Brancaccio Theater, Roma- Italia, Plovdiv National Opera,Bulgaria, LinearCiak Theater Milan, Italia, Oleg Danovsky Gala, Constanța-România, Carusel Gala, Mamaia-România, United Dance Company tour Germania, Gala în Paola și Ancona, Italia, Gala în Brașov, România.

CORINA DUMITRESCUBalerina & Coregraf Opera Nationala Bucuresti
CORINA DUMITRESCU
CORINA DUMITRESCUBalerina & Coregraf Opera Nationala Bucuresti
Cu mult entuziasm anuntam al 4-lea membru al juriului : Doamna Corina Dumitrescu - Prim Balerina si Coregraf al Operei Nationale Bucuresti ! De-a lungul bogatei sale cariere, Corina Dumitrescu a portretizat roluri majore din spectacole celebre: „Lacul Lebedelor”, „Giselle”, „Corsarul”,“Romeo și Julieta”, „Don Quijote”, „Frumoasa din Pădurea Adormită”, “Marguerite and Armand”,”La Sylphide”,”Anna Karenina”, “Carmen”, ”Cenușăreasa”,“Roșu și Negru”,“Notre Dame de Paris”,“Spărgătorul de Nuci” și multe altele, alături de teatre din România și de peste hotare. A fost invitată să participe la prestigioase gale internaționale de balet: Dance Open, Galele Stelelor Secolului al XXI-lea, la Paris, etc. Corina Dumitrescu are un palmares impresionant de premii: Premiul III la Concursul Internațional de Balet de la Varna, Bulgaria (1994), Premiul de Interpretare al Uniunii Interpreților, Coregrafilor și Criticilor Muzicali (1994), Premiul pentru Creație Coregrafică la Concursul Național de Dans, Constanța (1995), Premiul de Excelență al Forumului Compozitorilor și Muzicologilor (2000). În 2004 a fost distinsă cu „Meritul Cultural” în grad de Ofițer. După încheierea carierei solistice, a început să creeze spectacole printre care “Cenușăreasa”, “Fetița cu Chibrituri”, “Jack și Vrejul de Fasole”, “Albă ca Zăpada”, “Salonul de Balet” și să ofere din experiența ei, companiilor de balet și școlilor vocaționale.