Regulament

Regulament FDSA bucuresti

27-28 noiembrie 2021 - RIN GRAND HOTEL

TAXE CONCURS

Taxele de concurs sunt afisate mai jos si reprezinta taxa de inscriere pentru un copil si o participare.
NU SE PERCEPE TAXA DE INTRARE PENTRU SPECTATORI !

Taxele de concurs se vor achita dupa finalizarea inscrierilor , intre 5 si 15 noiembrie 2021 :

 1. Cash la sediul nostru din Parklake Mall

sau

2. Prin tranfer bancar :

ING BANK : RO64INGB0000999906181472

CEC BANK :RO59CECEB41830RON4524276

Asociatia Culturala Stelele Aurii

SPECIFICATI VA RUGAM :
-NUME CLUB sau ID-urile momentelor platite.

DATA LIMITA INSCRIERE

Data limita de inscriere in concurs este  5 noiembrie 2021.

Inscrierea se va face on line pe site-ul competitiei.

ACCESUL IN SALA DE SPECTACOL

Accesul in sala de spectacol se va face conform normelor in vigoare.

Concursul va fi organizat respectand toate normele impuse :
 • accesul spectatorilor se face pe baza certificatului VERDE
 • copiii sub 12 ani au accesul permis fara test
Evenimentul va fi transmis live atat pe site-ul nostru cat si pe plasmele amplasate in sala.
 
Sala va fi dotata cu covor de balet, scenotehnica, lumini si tot ce este necesar pentru desfasurarea in cele mai bune conditii.

Oferta de cazare  Rin Grand Hotel 4 **** :

1 Camera single – 180 lei / noapte – mic dejun inclus
1 camera double – 220 lei / noapte – mic dejun inclus

• Tarifele sunt necomisionabile și sunt exprimate în lei/cameră/noapte, includ micul dejun și TVA. Taxa locală nu este inclusă.
Accesul la Body Art Wellness Club (pentru persoanele cazate): 15 euro/persoană/zi – cu rezervare în avans.
• La check-in se va solicita oaspeților garantarea serviciilor extra. Garanția este de cca. 100 RON/ sejur și poate fi achitată atât cash cât și cu cartea de credit. Garanția va fi returnată în funcție de consumația efectuată.
Pentru rezervari va rog contactati – reservations.ringrand@rinhotels.ro cu codul STELELE AURII,pentru a beneficia de tariful promotional.
Rezervarile efectuate pe orice alt canal vor fi taxate conform tarifului public.

Parcarea este cu plată, tarifele practicate sunt :
3 RON / ORĂ autoturism
20 RON / 24 ORE autoturism
– pentru oaspetii cazati –
40 RON / 24 ORE autoturism
40 RON / ZI microbuz
60 RON / ZI autocar

DISCIPLINE 

 1. Balet Amatori / PRO
 2.  Contemporan Amatori / PRO
 3.  Dans Liric Amatori / PRO
 4.  Jazz Amatori / PRO
 5.  Showdance
 6.  Folclor National
 7.  Folclor International
 8.  Etno Stilizat
 9.  Thematic Dance
 10.  MTV/Urban/Hip Hop
 11.  Majorete
 12.  Open
 13.  Acro Dance Amatori / PRO
 14. Gimnastica Aerobica Amatori / PRO
 15. Gimnastica Ritmica Amatori / PRO

CATEGORII DE VARSTA 

 1.  4-6 ani
 2.  7-9 ani
 3.  10-12 ani
 4. 13 -15 ani
 5.  +16 ani

Pentru o competitie cat mai corecta vom diviza sectiunile Solo !
VARSTELE SECTIUNILOR
-SOLO 7-9 Ani,
-SOLO 10-12 Ani 
-SOLO 13-15 Ani
VOR FI IMPARTITE ASTFEL :
-SOLO 7 Ani
-SOLO 8 Ani
-SOLO 9 Ani
-SOLO 10 Ani
-SOLO 11 Ani
-SOLO 12 Ani
-SOLO 13 Ani
-SOLO 14 Ani
-SOLO 15 Ani

________________________________
AMATORI– Copiii ce practica Dansul / Baletul / Gimnastica de maxim 3 ori / sapt
PRO – Copiii ce practica Dansul / Baletul / Gimnastica de peste 3 ori / sapt

REGULAMENT DE ORDINE INTERIOARA

1 .Organizatorul nu se obligă să suporte cheltuielile de cazare, deplasarea şi masa participanţilor din cadrul festivalului.

2. Sunt interzise materialele de recuzită care aduc deservicii altor participanţi, (ex. ulei, puf, pudra de talc, etc).

3. Sunt interzise efectele speciale, cum ar fi: foc deschis sau foc de artificii.

4. Accesoriile sunt permise, atâta timp cât sunt aşezate rapid înaintea începerii coregrafiei şi scoase de pe scenă la sfârşitul numărului de către dansatori.

5. Organizatorul  nu îşi asumă nici o responsabilitate pentru vătămările corporale sau pierderile de bunuri.

6. Prin înscrierea la festival, participanţii (dansatorii, profesorii, antrenorii, coregrafii) îşi dau acordul ca organizatorul Asociatia Culturala Stelele Aurii  să folosească orice conţinut media în care aceștia vor aparea (fotografii, clipuri video, etc). Participanţii nu vor avea dreptul să pretindă foloase materiale sau bani în schimbul conţinutului media în care aceştia apar.

7. Prin înscrierea la festival, participanţii (dansatorii, profesorii, antrenorii, coregrafii) acceptă prelucrarea și stocarea oricăror date cu caracter personal comunicate organizatorului, odată cu completarea formularului de înscriere, atât înaintea, cât și după încheierea acestui Festival, în baza Regulamentului 2016/679/UE aplicabil din data de 25 mai 2018.

8. Prin înscrierea la festival, participanţii (dansatorii, profesorii, antrenorii, coregrafii) acceptă ca  organizatorul să folosească adresele de e-mail completate pe formularele de înscriere  în vederea transmiterii detaliilor referitoare la festival, cât și pentru transmiterea invitațiilor la evenimentele viitoare

9. Festivalul se va desfășura fizic cu prezență pe scenă respectând toate normele și regulile igienico-sanitare conform dispozițiilor legale în vigoare la data evenimentului. Purtarea măștii este obligatorie, organizatorul  va pune la dispoziția participanților și a invitaților acestora dezinfectant.

10. Parinților și invitaților copiilor participanți le este interzisă intrarea în încaperea unde copiii se schimbă/antrenează. Le va fi permis accesul numai antrenorilor/instructorilor de dans. Pentru grupuri de dansatori mai mari de 10 persoane un profesor poate fi ajutat de un insotitor/parinte in vederea organizarii si pregatirii copiilor.

12. Vor fi amplasate monitoare in afara salii de spectacol pentru a putea urmari live competitia

13. Pe perioada desfășurării evenimentului, accesul in locatie se va face numai în urma semnării unei declarații pe proprie răspundere privind simptomele medicale ale unei persoane infectate cu virusul SARS-COV-2 si respectare termenilor și condițiilor de participare, cât și a tuturor regulior igienico-sanitare conform dispozițiilor legale în vigoare în ceea ce privește protecția împotriva bolilor infecțioase. Pentru persoanele minore declarația va fi semnată de unul dintre părinți sau tutorele legal.

SECTIUNI

1. Solo – 1 dansator
2. Duo/ Trio/ Quartet – 2-4 dansatori
3. Grup – 5-12 dansatori
4. Formatie – peste 13 dansatori

Limite timp:

1. Solo – 2:30 min
2. Duo/ Trio/ Quartet – 3:00 min
3. Grup – 5-12 dansatori – 3:30 min
4. Formatie – peste 13 dansatori – 4:00 min

DESCRIEREA DISCIPLINELOR

 

Balet Amatori / PRO

Tehnici de balet clasic dansat în papuci flexibili sau poante. Se pot dansa coregrafii clasice, originale, precum și secvențe. Se va juriza în special tehnica, dar și emoția transmisă. Balerinele sub 10 ani nuvor folosi poantele. Este permisă folosirea poantelor numai pentru copiii cu vârste de peste 10 ani.

 Contemporan Amatori / PRO

Prezența stilurilor de dans Graham, Limon, Horton, Cunningham sau Chladek este obligatorie a fi incluse în dansul prezentat. Sunt permise mișcări contemporane și neo-clasice.

 Dans Liric Amatori / PRO

Dansul Liric este o combinație între dansul de balet și jazz modern. Mișcările sunt adaptate melodiei. Se punctează interpretarea muzicii și transmiterea emoțiilor melodiei. Mișcările unui dansator liric încearcă să arate sensul muzicii.

 Jazz Amatori / PRO

Este premis Jazz-ul clasic, Brodway, Latin sau Liric. Sunt foarte importante mişcările de izolare (policentrice) paralelism, contracții, colapsuri,coordonare, impulsuri și dansabilitate la diferite niveluri. Sunt permise atat piruete de baza (de exemplu: pique-uri), cat si piruete intalnite in balet; Salturile pot fi mici, dar sunt permise si sariturile mari (de ex: jete-uri mari, sărituri rotative); Contractiile – liniile corporale și mobilitatea trunchiului sunt definitoare precum si exagerarea miscarilor; Trecerile si plimbarile specifice sunt definitoare stilului.

 Showdance

Se acceptă toate tehnicile de dans, bazându-se în special pe crearea unui show cu impact major asupra publicului. Aceasta categorie cuprinde secțiunea Open, dar se adaugă un plus de show momentului prezentat. Este un stil de dans mai relaxant, mai liber, in care coregraful foloseste emotiile si starile de spirit pentru a-si proiecta proprii pasi, spre deosebire de codul de pasi structurat al baletului. Caracteristici si miscari: intreaga coregrafie trebuie sa fie formata din tehnici moderne de dans si tendinte actuale; sa corespunda incadrarii conform varstei si abilitatilor de miscare ale dansatorilor; pot fi incorporate si alte stiluri precum Break Dance, Hip-Hop, Disco, etc, dar nu trebuie niciodata sa predomine in dansul modern; principalul punct de evaluare va fi nivelul miscarilor, precum si tema si povestea coregrafiei; povestea poate exista atat timp cat nu se pune accent pe ea, este vorba in primul rand de imagini, stari de spirit; Miscarile acrobatice sunt permise si trebuie folosite pentru a fi imbunatatita coregrafia.

 Folclor National / International

Se punctează respectarea temei cu mișcările specifice dansului național / internațional (după caz), costumele și atitudinea.

 Etno Stilizat

Transfigurarea într-o manieră proprie cu elemente specifice dansurilor naționale prin tehnici mixte.

 Thematic Dance

Se punerea în scenă a unei povești / teme. Este obligatoriu prezența decorurilor și accesoriilor. Sunt permise cântări LIVE, precum și orice stil / tehnică de dans.

 MTV/Urban/Hip Hop

Toate stilurile Urban Dance, cum ar fi Locking, Popping, Electric Boogalloo, House, Crumping, Bboying (nu poate domina numărul). Sunt permise dansuri de petrecere, Wacking sau Vogueing. În prezentare ar trebui să fie prezente mai multe stiluri recunoscute. De asemenea, caracteristicile (muzica, expresia și îmbrăcămintea) stilului ar trebui să fie observate. Sunt permise elemente acrobatice, cu toate acestea nu trebuie să domine (Acro Dance) și trebuie să se încadreze omogen în dans. Se punctează costumele (corespunzatoare stilului), prezența scenică și tehnica.

 Majorete

Se urmareste sincronizarea și efectul vizual, mișcările clare și precise, tehnica manuirii accesoriilor și executarea elementelor tehnice de dans. Efectul vizual include schimbări de nivel, lucrul în grup, schimbări de formatii.

 Open

Toate tehnicile, dansurile și spectacolele care nu se regăsesc în celelalte discipline prezentate, ce combină diferite stiluri de dans. Elementele de acrobatică precum Flic sau Danilova înainte pot face parte din dans, dar nu se puncteaza în plus.

 Acro Dance Amatori / PRO

Acrobațiile și elementele de gimnastică trebuie să fie prezente obligatoriu și pot fi combinate cu diferite stiluri de dans astfel încât rezultatul să fie unul spectaculos.

Gimnastica Aerobica Amatori / PRO

Presupune combinarea secventelor de pasi cu miscari ale bratelor executate intr-un tempo rapid; coregrafiile trebuie să includă și elementele specifice gimnasticii aerobice

Gimnastica Ritmica Amatori / PRO

Practicanții folosesc unul dintre cele cinci articole de echipament în programul lor: o pereche de măciuci, o panglică, o coardă, o minge sau un cerc.

PUNCTAJ

Fiecare membru al juriului va puncta urmatoarele 2 caracteristici :

TEHNICA – 10 puncte
EXECUTIE – 10 puncte
IMPRESIE ARTISTICA – 10 puncte

Total : 30 puncte